Baking cupcakes
So, here is the basic recipe, but I tried it several times varying the amount of ingredients:
-200 g baking margarine/butter
-a few teaspoon of vanilla sugar/extract
-one cup of sugar
-2-2 1/2 cup of flour
-half mug milk
-2/3 eggs
*You can additionally put to it cocoa powder, raisin or sliced fruit.
First, you need to preheat the oven. Cream butter (for one thing, let it melt a bit to make your work easier) and sugar together. If they don`t blend together perfectly, no problem, because when you add the flour it will take its effect. Add the eggs, stir in the vanilla sugar/extract. Mix it, then alternating between milk and flour, add these two gradually. Spoon the mixture in the paper cases and put them in the preheated oven. I can`t say a precise time they need to be baked, because each oven is different. Just stick a fork in one of them to see whether they are ready.
Hope you liked this little post, although is not a big recipe to fuss about,but I wanted to share with you what I`ve been up too! Have a wonderful day and don't forget to bake cupcakes, at all events!:D
*****
Új év, új ígéretek. Muffint sütni pedig eléggé új dolog számomra és megígértem, hogy írok a próbálkozásaimról. Nem hiányzik belőlem a sütési tudásvágy, de gondoltam jobb lenne valami könnyűvel kezdeni, s annak is az alapreceptjével, amivel majd lehet könnyelműen játszadozni. Plusz, színes vagy mintás sütűpapírok még különlegesebbé tudják varázsolni az élményt.Itt is van a recept, azonban az adagokon itt-ott váltosztattam:
-200 g vaj/sütési margarin
-néhány teáskanál vaníliacukor/kivonat
-egy bögre cukor
-2-2 1/2bögre liszt
-fél bögre tej
-2/3tojás
*Kiegészítőként jöhet mazsola, kakaó vagy gyümölcsdarabok.
Először elő kell melegíteni a sütőt. Habosra verni a vajat(amit a megkönnyítésként hamarabb előkészíthetsz, hogy olvadjon) és a cukrot. Ha a vajdarabkák nem vegyülnek el teljesen a cukorral, majd a liszt megoldja ezt a problémát, mikor eljön a maga ideje. Most hozzá lehet adni a vanília valamilyen formáját és a tojásokat. Majd, cserélgetve add hozzá fokozatosan adagolva a lisztet és a tejet. Ezt követően már lehet is kanalazni a papírformákba és be a sütőbe, habár pontos idővel nem tudok szolgáni, mivel minden sütő más. Egyszerűen csak szúrj valamelyikbe egy villát, hogy megbizonyosodj róla, kész van-e.
Remélem, hogy tetszett ez a kis bejegyzés a recepttel, ami bár nem egy főcukrászi csoda, de megakartam osztani veletek sütési élményem. Legyen szép napotok és süssetek muffint bármi történjék is!:D
0 megjegyzés