Baking cupcakes

by - 2:20 PM

    New year, new promises. Baking cupcakes is definitely a new thing from me and I promised you to write about my tryings. In my wanting in baking knowledge, I thought I'd better start with simpler things, such as cupcakes and with the basic recipe, you can with ease play with. Some colourful, patterned  paper cases can make it more special.
So, here is the basic recipe, but I tried it several times varying the amount of ingredients:
     -200 g baking margarine/butter
     -a few teaspoon of vanilla sugar/extract
     -one cup of sugar
     -2-2 1/2 cup of flour
     -half mug milk
     -2/3 eggs
     *You can additionally put to it cocoa powder, raisin or sliced fruit.
     First, you need to preheat the oven. Cream butter (for one thing, let it  melt a bit to make your work easier) and sugar together. If they don`t blend together perfectly, no problem, because when you add the flour it will take its effect. Add the eggs, stir in the vanilla sugar/extract. Mix it, then alternating between milk and flour, add these two gradually. Spoon the mixture in the paper cases and put them in the preheated oven. I can`t say a precise time they need to be baked, because each oven is different. Just stick a fork in one of them to see whether they are ready.
     Hope you liked this little post, although is not a big recipe to fuss about,but I wanted to share with you what I`ve been up too! Have a wonderful day and don't forget to bake cupcakes, at all events!:D
 *****
      Új év, új ígéretek. Muffint sütni pedig eléggé új dolog számomra és megígértem, hogy írok a próbálkozásaimról. Nem hiányzik belőlem a sütési tudásvágy, de gondoltam jobb lenne valami könnyűvel kezdeni, s annak is az alapreceptjével, amivel majd lehet könnyelműen játszadozni. Plusz, színes vagy mintás sütűpapírok még különlegesebbé tudják varázsolni az élményt.
Itt is van a recept, azonban az adagokon itt-ott váltosztattam:
     -200 g vaj/sütési margarin
     -néhány teáskanál vaníliacukor/kivonat
     -egy bögre cukor
     -2-2 1/2bögre liszt
     -fél bögre tej
     -2/3tojás
     *Kiegészítőként jöhet mazsola, kakaó vagy gyümölcsdarabok.
    Először elő kell melegíteni a sütőt. Habosra verni a vajat(amit a megkönnyítésként hamarabb előkészíthetsz, hogy olvadjon) és a cukrot. Ha a vajdarabkák nem vegyülnek el teljesen a cukorral, majd a liszt megoldja ezt a problémát, mikor eljön a maga ideje. Most hozzá lehet adni a vanília valamilyen formáját és a tojásokat. Majd, cserélgetve add hozzá fokozatosan adagolva a lisztet és a tejet.  Ezt követően már lehet is kanalazni a papírformákba és be a sütőbe, habár pontos idővel nem tudok szolgáni, mivel minden sütő más. Egyszerűen csak szúrj valamelyikbe egy villát, hogy megbizonyosodj róla,  kész van-e.
     Remélem, hogy tetszett ez a kis bejegyzés a recepttel, ami bár nem egy főcukrászi csoda, de megakartam osztani veletek sütési élményem. Legyen szép napotok és süssetek muffint bármi történjék is!:D
   

You May Also Like

0 megjegyzés