Throw back time to Tiszadob

by - 2:18 AM


    Now it is summer, but probably when you are reading this you have already gotten over its jilt. I thought, this post can wait, so I put it away for the hard times, that is to say, when I will not have time for writing. But I hope  that you will like it and maybe get the feel of visiting it in the future!:D The Andrassy Castle is situated in the Hegyalja-Tokaj wine region, in Tiszadob, a little village near the freeway. They have finished the restoration in the recent past so it is brand new or right as good as new. The building is astonishing and so is the garden which represents with its boxwood labyrinth different styles. The interior is not worth visiting it,it is partly poorly furnished. The accent is on the outside. Not far away (just a few minutes), there is also a nice backwater. This was the first castle and garden of this kind, so it is a lovely memory.
 *****
     Most nyár van mikor ezt írom, de -valószínüleg- mikor ti ezt olvassátok már rég túltettük magunkat azon, hogy faképnél hagyott minket. Úgy véltem, hogy ez a bejegyzés még várhat, így félretettem a nehezebb időkre( értsd: mikor nincs időm posztokat írni nektek). De arra apellálok, hogy ettől még tetszeni fog nektek és kedvet kaptok ti is a jövőben meglátogatni!:D 
Az Andrássy-kastély a Hegyalja-Tokaj borvidék mentén helyezkedik el, Tiszadobon, ami egy kis falucska, nem messze az autópályától. A közelmúltban fejezték be a végleges feljavításokat az épületen. Ámulatbaejtő úgy az épület, mint a puszpángbokrokból kialakított kertje, melyben több stílus ötvöződik. A belsőt nem érdemes különsebbképpen megnézni, mivel részint szegényes. A nyomaték a külsőn van. Nem messze, pedig kanyarodik egy holtág,  és csak néhány percnyire van a kastélytól. Számomra ez volt az első ilyesfajta kastély és kertje, így jó élményként maradt meg bennem.

You May Also Like

0 megjegyzés