Feeric Fashion Week #2

by - 1:21 PM


My feeric-journey is just about to continue if you are ready. And, in case, you would like to hear more from this event, you can read a whole article about Feeric Fashion Week on https://uptostyle.co/feeric-fashion-week/. I was there, in the first place, as the representant of UPTOSTYLE. However, I would like to share with you the presentations that were left out of the main article. The motive of which is that each
collection had its spark, putting on centerstage various styles. Styles being mentioned, the last day started with an haute couture show...

This time last month -more or less- it was the last day of FFW. It was quite a stretch of time ago, but I can still recall a brand I got acquainted with: Cindyalan. My soft spot is haute couture shows. There is something magical about these whimsical dresses made for special occasions. Its charm is vested in that single occasion it is made for and in the excitement of wearing a dress, unlike any other gown. This makes girls feel special. The Cindyalan dresses had a flare of sensibility owing to the beadwork, embroidery, tiered skirts and because of the soft tulle or organza. I had two personal favorites. The first one was a short bridal dress, one of a kind since we mostly meet long wedding dresses. The second one was the closing gown, which had an intricate bead embroidery, reminding me of colorful fireworks up on the dark evening sky. But the other gowns were head-turning too, so the public had a little warm-up for the following shows.
*****
Ha készen álltok, már folytatom is ott, ahol az előző divathetes bejegyzésem félbehagytam. És, ha még ennél is többet szeretnétek olvasni erről az eseményről, publikálásra került angolul és magyarul is egy cikk az UPTOSTYLE-on. Hiszen elsősorban mint a magazin képviselője vettem részt a FFW-en. Sajnos, a cikkbe nem sikerült minden bemutatót bele zsúfolni, viszont én minél többet szerettem volna veletek megosztani. S ha már itt tartunk, az utolsó nap első show-ja a haute couture világába repített mindenkit...

Bár mindez egy hónapja történt, pontosan vissza tudok emlékezni a Cindyalan kollekciójára. Az egyik gyenge pontom épp a haute couture, így szó sem lehetett róla, hogy lekéssem. Van valami varázslatos ezekben a ruhákban.  Erre érvelhetünk azzal is, hogy egyszeri és különleges alkalmakra készülnek, valamint a ruhatulajdonos izgatottan várja, hogy egy olyan ruhát viseljen, amelynek nincsen párja. Ezzel a ruha viselője is különlegesnek érzi magát. A puha tüll anyagból vagy organzából kialakított lépcsőzetesség, a gyöngyből kivarrt minták belengték a ruhákat egy leheletnyi érzékenységgel. Két személyes kedvencem volt. Az egyik egy a hagyományoktól eltérő menyasszonyi ruha volt, már csak hosszúsága miatt is. A második a záró ruha volt, melyen a gyöngyök kirakása tűzijátékhoz hasonlított. Persze, a többi ruha is vonzotta a tekintetet.













Finding your wedding-guest dress can be difficult, but what causes you more headache is finding a bride dress for the big day. Ioana Calin got the knack of creating special-made Cinderella wedding dresses. Hence there are a lot of girls out there dreaming of a royal wedding and wearing a princess bridal gown. Princess being mentioned, a lot of models wore crowns as accessories. The lace bodysuit was proof that choosing a gown is not a tradition anymore. If you are opting for being bold, you can always go for a solution with pants. The veil and the lace insert had a romantic impact. Over and above, if the embellishments were not enough, the long trails surely had a dramatic effect. At the end of the show, I was upset that the presentation was over because it brought up in me the times when I was addicted to wedding dresses.
*****
Ruhát találni egy esküvőre, amelyre meghívást kaptunk, macerás tud lenni. De, ami még nagyobb fejfájást okozhat az az esküvői ruha kiválasztása. Ioana Calin  az egyedi készítésű Hamupipőke ruhák mestere. Hiszen vannak lányok, akik egy királyi esküvőről és hercegnős ruháról álmodoznak. Ilyen hercegnős kiegészítő pedig nem más volt, mint a kis korona a modellek hajában. A csipke overál pedig bizonyíték volt arra, hogy nem szükséges a hagyományokat követni, nyugodtan válaszhatunk nadrág kialakításút is. A fátyol és a csipke berakások romantikus hatást keltettek. A ruhák dekorálását már csak a hosszú uszály tudta felülmúlni. A bemutató végén, kicsit elszomorodtam, mivel felidézte bennem a kiskori énem, aki rajongott a menyasszonyi ruhákért.










Seeing Luna Morgaciova's collection was a whole new experience, a mixture of her and the different art forms. The runway music, with Luna's voice, was specially recorded for the show. Not only her voice was part of it, but her paintings, drawings too. Art is a way of expressing herself, and she transforms art into something wearable. The articles of clothing were one-piece, with ruffles and wide sleeves. The only accessory were the gloves due to the intricate patterns, so dominating that there was no need of additional accessory. The hair was done up, in a messy bun, we likely see in old costume dramas.
*****
Luna Morgaciova kollekciójának bemutatója a művészetek különböző formáinak keveredése volt. A show zenéjét erre az alkalomra vették fel, Luna saját hangját hallhattuk. A ruhák mintájának rajzai, festményei szolgáltak. A művészet az egyik legkézenfekvőbb kifejezési forma, s ezzel a művészetet viselhetővé tette. A ruhák egyrészesek voltak, fodrokkal és hatalmas ujjakkal. A bonyolult minták pedig már nem is igényeltek különösebb kiegészítőt. Továbbá, a hajstílus engem személyesen a régi kosztümös filmekre emlékeztetett.









The final day ended with the Feeric Gala, the icing on the cake. It was organized in the old city centre of Sibiu, surrounded by venerable buildings that are photographed by tourists so many times a day. Only now the models were photographed, wearing the newest pieces created by Romanian designers. Thus, this was a great opportunity to meet Romanian brands.

Caresta presented us their bag collection. Instead of the LBD (little black dress), the little black bag (LBB) was in highlight. There were bags in all sizes, for every occasion.  Because let's be honest, black is a statement color you cannot go wrong with. And most importantly, always bear in mind to accessorize to impress.
*****
Szombat este a divathét végéhez érkezett, amelyet -a hagyománynak megfelelően- a Feeric Gala-val zártak.  A kifutót az óváros egyik terén építették fel, ahol nap mint nap több száz turista elsétál. Azonban most mindenkinek a tekintete a modellekre és nem a műemlékekre szegeződött. Ezen az estén romániai márkák ruhái kerültek bemutatásra, kedvező lehetőség helyi tervezők neveinek megismerésére.

Caresta  legújabb táskáit hozta el Szebenbe. Átmenetileg nem a jól ismert kis fekete ruha került a reflektorfénybe, hanem a kis fekete táska. A kiegészítők között minden alkalomra lehetett találni egy megfelelő darabot. Nem is kell bizonygatni már a 21.században, hogy a feketével képtelenség mellé lőni. És ami a legfontosabb: használj kiegészítőket, s ne csak másokat nyűgözz le, hanem magad is.






I feel like haute couture is that part of fashion, where we can speak less about the trends. Having a sigh of relief here!:) Each cut and color is in style. The only worry means to find THE ONE, the dress of your dreams. Right, girls? 

I had the pleasure of seeing dreamy dresses designed by Cielle CoutureSome people neglect their off-duty, every-day look, but at a black-tie party everyone wants to show his best side. The Cielle dresses are a good pick to make the guest's head turn: floral appliques in 3D, floral embroidery, feminine hems, and cuts.  Some gowns gave the feeling of wearing nothing but flowers. The models had their hair tied up so that everybody could see better the intricate embellishments.

I tried to enhance the best moments of the 11th Feeric Fashion Week, and I hope that you could take delight in my blog posts! Have a nice day and never forget to find some time to get inspired fashionwise! Bye, until next time! :)
*****
Úgy érzem, hogy a haute couture, bár a divatipar legexkluzívabb részét képezi, a legkevésbé igényli a trendekre való vonatkozást. Megkönnyebbült sóhaj itt! :)  Mindenik szabásvonal és szín divatos. Az egyetlen aggasztó dolog, a tökéletes ruha megtalálása, ugye?

Esélyem volt arra, hogy megcsodáljak néhány akár tökéletesnek is nevezhető ruhát, amelyek a Cielle Couture atelier-jéből kerültek ki. Vannak, akik a hétköznapi viseletüket elhanyagolják, azonban egy csokornyakkendős eseményen mindenki a sziporkázó oldalát mutatja. Cielle ruhái megfelelő választásnak bizonyulnak, ha azt szeretnénk, hogy utánunk forduljon mindenki: 3D-s virág rátétek és virágos hímzések,  nőies szegély- és szabásvonalak. Néhány ruha azt az érzést keltette, mintha csak virágokból állna. És hogy a díszítés még inkább közszemlére legyen téve, a felkötött haj jó megoldás, akárcsak a modellek esetében.

A bejegyzésekben megpróbáltam megragadni az idei Feeric Fashion Week utolsó két napjának legjobb pillanatait. Remélem, hogy sikerült és élvezettel olvastátok, esetleg csak néztétek a fotókat! Legyen szép napotok és ne felejtsetek el minden nap egy kis időt szentelni a divatból való inspirálódásra! :)










You May Also Like

0 megjegyzés