What`s on my bookshelf #2

by - 11:09 AM


      A Vintage Affair by Isabel Wolff is an absolutely escape reading, you can let your legs swing  after a working or school day. This is a book for fashion-lovers, because the story beggins with a vintage store and these clothes build up the narrative line. Furthermore, this store is itself the life and lives, treasure trove of the fashion archeologists. The protagonist is Phoebe, the store owner. 
Additionally, the book is full of excitement, time-traveling, adventure, chaser guilty consciousness, trip to France and two man of whom Phoebe has to pick one. First, I vacillated between buying it or not, because the title at first hearing might sound a bit tacky, but I was pleasantly surprised. Maybe is up on my Favourite List. My mum read the book too and she liked it as well.  In the first place, the cover grabbed me and in my reading breakes I was gaping at it all the time, because verso cover is also covered with this peacock feather pattern.

      The following quote made an impression on me:
  • Women want individuality,not mass production, and that`s what vintage clothing gives them.   Wearing vintage suggests originality and flair. I mean, a woman can buy an evening dress on High Street for two hundred pounds and the next day it`s worth almost nothing. But for the same money she could hace bought something made of gorgeous fabric, that no one else would have been wearing and that will, if she doesn`t wreck it, actually increase in value.
  •   I look at these exquisite shoes, and I imagine the woman who owned them rising out of them or kissing someone...   
  •   When you buy a piece of vintage clothing you're not just buying the fabric and thread - you're buying a piece of someone's past.
*****
      Isabel Wolff Mesés ruhák kalandjai című könyve egy igazi könnyű láblógatós olvasmány, nemcsak nyárára,hanem akár iskola vagy munka után is igazi kikapcsolódás. S mondhatni ez egy igazán divatkedvelőknek való könyv,mivel minden egy vintage ruhabolttal(Vintage Világ) kezdődik és ezek a ruhák szövik aztán tovább a történetszálat.Sőt a Vintage Világ maga az élet és az életek, valamint a divatrégészek kincsesbányája. A könyv főszereplője Phoebe, a bolttulajdonos.Emellett a könyv tele van izgalommal, időutazással,  kalanddal, egy üldüző bűntudattal, francia utazással, szerelemmel és két férfival, akik közül Phoebe-nak választania kell.  Először a cím alapján vacilláltam,mert féltem, hogy talán csöpögős ponyvaregény lesz, de kellemesen csalódtam. Mitöbb talán felkerült a kedvenc listámra. Anyukám is elolvasta és véleménye szerint is egy igazán jó kis könyv. Először a borítója fogott meg,s olvasó szüneteimben is állandóan azt fürkésztem, mivel a bórító hátlapján is az a csodálatos pávatollas minta található meg. 

A következő idézetek fogtak meg:
  • A nők egyéniséget akarnak, nem tömegcuccokat, és pontosan ez az, amit a vintage megad nekik. A vintage eredetiséget és egyfajta hangulatot sugall. Úgy értem, egy nő megvehet egy estélyit 200 fontért a High Streeten – kezdtem belemelegedni az interjúba –, és másnap már majdnem semmit sem ér! De ugyanezért a pénzért vehetett volna magának valami olyat, amit fantasztikus anyagból készítettek, amilyet senki más nem visel, és ami, ha nem megy tönkre, igazából csak növeli az értékét.
  • Vagy ezekre a tökéletes cipőkre, és elképzelem azt, aki viselte, járt benne,sétált, táncolt, vagy megcsókolt valakit.
  • Amikor vintage ruhaneműt veszünk, akkor nemcsak a szövetet és a fonalat fizetjük ki, hanem valaki múltjának egy darabját is.

You May Also Like

0 megjegyzés