Halt at Zirc

by - 9:47 AM


                To tell you the truth,I was pushed against time this week, thus I didn`t have time to write a new post,so I choose as a safety belt a draft started summer. During the holiday we visited so many places, that I couldn`t share with  you one by one.
 We stopped incidentally at Zirc as we were heading to Veszprem, when we cought sight of it by chance and whoops! turned back.The inner yard is marvellous and so is the inside of the church.  It gives also place to a museum, but those who want to relax there`s an arboretum and a Monastery Pastry. :)
*****
               Az igazság az,hogy a héten nem igazán volt időm egy új posztot írni, ezért biztonságövként nyúltam egy vázlathoz, ami már nyár óta ott hevert. A nyaralás közben olyan sok helyen jártunk, hogy nem tudtam mindet megosztani veletek, ezért ez amolyan amorf visszaemlékezős bejegyzés lesz.
                Zircen csak véletlenül álltunk meg, vagyis épp utón voltunk Veszprémbe, amikor megpillantottuk a monostort és hoppá! visszafordultunk. Nagyon gyönyörű a belső udvara, akárcsak a barokk templombelső. Az épület múzeumnak is helyet ad és aki kis kikapcsolódásra vágyna, rögtön a szomszédságában van az apátság arborétuma és a Monostori Cukrászda. :)



You May Also Like

0 megjegyzés