Scarves up

by - 7:10 AM


A new season is here, but not whatever time of the year: it's back to school/uni/office! This is when a new year starts for me, not in January. I bet that a lot of people feel the same way. And it's transition time, from summer to fall, therewithal. Without thinking, you feel the urge to freshen up your wardrobe. Perhaps, purchase some musts according to the new trends.  You not only set your alarm clock but your clothing budget too. You may as well be in a fortunate situation, and you don't have to stick to a budget. I don't know about you, but going to university means to me living comfortably within my means. I couldn't agree more when I read or hear somewhere that you should go for investment dressing. However, this is quite out of a student's league. I would recommend everyone to see her pieces as endless options. Try out new things: wear a light shirt under your summery sleeveless jumpsuit or put on a tee under your camisole. 
In this post, I wanted to show you how to turn your average scarf into a multifunctional one. This is my favorite scarf, and I bought it from H&M, during sales. I won't show you the usual tie-it-around-your-neck method, but if you're nosey, you can find it in my How to be a Parisian blog post.

1. Headscarf?

Bandannas have been quite trendy throughout this year. The YouTube was flooded with videos on how to tie your silk headscarf. I, for one, only wear  retro twist. It's easy to do, even on bad hair days. Believe me, I know it. What's more, with big hoops it's quite rocking it as retro.
I would also recommend you to try out tying it around your ponytail, like influencers do. Due to my short haircut, I cannot really make it work.
*****
Itt egy újabb évszak, de nem akármilyen része az évnek: vissza a suliba/egyetemre/irodába! Ez az a pont, amikor friss évad kezdődik az életemben, nem januárban. Biztos vagyok benne, hogy sok ember érez hasonlóképpen. Itt a váltás ideje is, a nyárból az őszbe. Gondolkodás nélkül, mindenki érzi, hogy fel kell frissítenie a már elavult ruhatárát. Netán, új darabokat beszerezni az aktuális trendeket követve. Ilyenkor, nemcsak az ébresztőt kell beállítani, hanem a költségvetési keretet is. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de az egyetem slash kiköltözés kicsit összébb húzza nekem ezt a keretet. Azzal mindenképp egyetértek, hogy minden ruhadarab egy befektetés. De ezt az egyetemista, vagy más, nem feltétlenül tudja megengedni magának. Én csak azt tudom javasolni, hogy minden ruhadarabot lehetőségek tárházának kell tekinteni. Próbálj meg új dolgokat kihozni: vegyél fel az overál alá egy könnyed inget vagy a kombiné felső alá egy rövid esetleg hosszú ujjút.
Ebben a bejegyzésben, a sálamat próbáltam multifuncionálissá tenni. Ez a kedvenc darabom, és még a leárazásokkor vettem a H&M-ben. A klasszikus szerepét most nem mutatom meg, de ha kíváncsiak lennétek How to be a Parisian posztban megtaláljátok.

1.Fejkendő?

A bandanna már szinte menőnek nevezhető volt ebben az évben. A YouTube el volt árasztva hogyan kösd meg a fejkendőt típusú videókkal. Én, személyesen, a sima retros megoldást részesítem előnyben. Gyors és könnyű, még a haj kritikusabb napjain is. Higgyétek el, én már csak tudom. S ha még inkább magáévá szeretné tenni valaki a retros hatást, a karika fülbevalók elengedhetetlenek.
Ugyanakkor, kipróbálásra érdemes a lófarokra kötés, amit az influencerek vezettek be. Mivel a nemrég levágattam a hajam, nekem ez nem jönne össze.



2.Your New Bag Charm

Accessorizing your bag means accessorizing your outfit, but in a different way. Sometimes a charm can sparkle up your ootd. If you have a shorter scarf, you can use it as a charm for your bag. Just twist it around its handle. Voila!
*****

2.Az új táskadíszed

Kiegészíteni a táskád annyit jelent, mint kiegészíteni az ootd-et, csak egy kicsit másképp. A táskadísz, vagy erre használt kulcstartó, fel tudja dobni a napi szetted. Ha van egy rövidebb sálad, használhatod charm-ként is. Csak annyit kell tenned, hogy kösd a táskád pántjára vagy fülére. Voilá!



3.Having a Torn Belt?

In this sad case, I would suggest looking for a long enough scarf in your wardrobe, to replace the belt. Another boho chic solution. (PS: I really like the GIF, and I hope, that you too :D)

Have a wonderful day and do not forget to think out new purposes for your old clothes!
*****

3.Elszakadt az öved?

Ebben az esetben, helyettesítsd azt egy megfelelő hosszúságú sállal. Egy újabb boho chic megoldás. (Remélem, hogy a GIF annyira tetszik nektek, mint nekem :D)

Legyen szép napotok és ne felejtsétek el újragondolni régi darabjaitokat!



You May Also Like

0 megjegyzés