Summer to remember

by - 12:21 PM

           I know,I know that is already autumn,but I felt behind with the holiday posting.I promise the next one will be the usual "Back to school",but I couldn`t forget this out.
           I think  everybody knows that feeling when you are looking at the unconsciously beautiful summer photos you have taken  and than you say: "I want to go back!"Well,I would go back with great pleasure,but during writing I tried to live them through.To my mind,you say after each summer : it was to remember,so dating back I feel like this was a holiday to remember.
           The pics were taken in Bratislava,but  before this we also had visited Komarno.I didn`t pin pics about it,because it looked neglected.So I recommend you not to take a rash decision and visit it.
  ******
            Tudom már ősz van és kissé lemaradtam a nyári posztolásgatással,de ígérem a következő már a szokványos  "Back to school" lesz,de ezt nem hagyhattam ki.    
            Szerintem mindenki ismeri azt az érzést,amikor az észveszejtő emlékekkel teli nyaralás során készült képeket nézi vissza:"Vissza akarok menni!"Hát legszívesebben én is visszamentem volna,de a poszt megírása által megpróbáltam újra átélni.Elképzelésem szerint mindenik nyárra azt mondod a végén,hogy eddig ez volt a "legfeledhetetlenebb",szóval most visszanézve én is erre azt mondom,hogy ez volt a "legfelejhetetlenebb".
              A képek Pozsonyban készültek,bár ezt megelőzően, Szlovákiában még voltunk Komáromban.Az igazat megvallva,az internetre feltüntetett képek nem helytállóak,mivel elég rossz állapotban van,látnivalók terén is.Ezért is nem rakok fel róla fényképeket,mivel nem volt mit lekapni. Bár az Európa Udvar nagyon hivalkodó,de egyszerűen kihalt és még építés alatt van.
 
 
     
           As you can see, I consumed an iced coffee in a totally cute place called Enjoy Coffee,and being in Bratislava you can`t miss out eating up a tasty bratislava croissant.In there everyhting was so neatly vintage <3.They had macaron too.PS: If you are abroad is not worth it to eat scones,in my opinion.:)
There was a Moods Bakery too,which I photographed because I loved the essential element of it.
We took a walk in the town`s old quarter.In the center was a Dior Institut too and I couldn`t omit it,because I`m a big Dior fan.The street was full of old,pictoresque constructions.It does not apply on Bratislava to not find a restaurant or anything.The pedestiran ways were full of more or less interesting places,cafes.The National Gallery  is worth to visit.We climbed up in a tower where from the view was stunning,even better than from the castle.My word!There is also the Blue Church according to a hungarian  arhitect plans.

 

*****
       Ahogy látjátok elfogyasztottam egy jeges kávét egy teljes egészében aranyos helyen,aminek a neve Enjoy Coffee.Ha már Pozsonyban vagy,muszáj enned egy pozsonyi kiflit. / szerintem ha külföldön vagy semmi képpen se lángost egyél.:D A közelben volt egy Moods Bakery is,aminek nagyon tetszett az alapkoncepciója,nagyon vibráló.
Tettünk egy sétát az óvárosban,ahol volt egy Dior kozmetikai szalon,amolyan institut de beaute. Muszáj volt lefényképeznem, mivel egy óriási Dior fangirl vagyok.Felmentünk egy toronyba is ,ahol a kilátás eszméletlen volt,sőt talán megkockáztatom,hogy szebb,mint a várból.De lehet ez csak nekem tűnt úgy.Még megéri meglátogatni a Szlovák Nemzeti Gallériát és a kék templomot,amely Lechner Ödön tervei alapján készült. A központ utcái tele vannak kiülő helyekkel,így lehetetlen nem találni egy eléggé vagy kevésbé különleges helyet,vendéglőt.

 
       At last,we visited the castle and there we take leave of Pozsony`s beautiful view(though in Budapest is much more stunning).There are many sights and pedestrian ways.
       This is how I close my summer.I wish you a bearable school start,eventhough here hasn`t started yet.Be good and I promise next time I will come up with a BTS post!:)
                                                                         
*****
        Utoljára még meglátogattuk a pozsonyi várat és ott el is köszöntünk Pozsony magával ragadó kilátásától(habár Budapesten sokkal mesésebb). A  várban és körülötte is sok a felfedeznivaló, sétálóhelyek.
         Én ezzel zárom a nyarat.Minél tűrhetőbb első sulis hetet kívánok,bár még nálunk nem kezdődött meg. Legyetek jók és ígérem következő alkalommal már egy sulikezdő poszttal fogok jelentkezni! :)


You May Also Like

0 megjegyzés