Writing a Recipe Book

by - 7:03 AM



       The title of this blogpost might be equivocal, because I haven't written a cookery book with my own recipes, I'm just collecting some. These recipes get into this book if they prove to be successful during my experimenting. For example, I had baked three times pie before I succeeded. First, I try out the basic recipes, then I add new ingredients,condiments, I look for new versions, and I choose from these the best ones.
       You should ask me why I do all these things, though my mum always bakes for me. This is it, I have to stand on my own feet even next the oven. Meanwhile it became sorta entertainment and escapism for me. And this process is better with the special book I write in. Unfortunately, it is quite expensive ( it was a present), but when I hold it in my hands it feel like it is a chronicle, a chroncile of my collected recipes.
       Have a nice day and bake something if you have time, but without getting things floury around you!:D
*****
       A bejegyzéscím lehet félreérhető,kérdéses, mivel nem egy saját receptekkel teli könyvet írok, amit sok szerencsével sem adna ki egy kiadó, hanem csak recepteket gyűjtök össze. Ezek a receptek csak akkor kerülnek bele, ha beváltak, ami kísérletezések útján derül ki. Például, háromszor sütöttem pitét, mire a sikeres változatot/változatokat beleírtam. Először az alaprecepteket próbálom ki, majd hozzáadok ezt meg azt, utánanézzek más változatokank is, majd ezek közül is az eredményesebbek bekerülnek mindenik recept lábjegyzékéhez vagy külön.
       Rákérdezhetnétek, hogy ezt miért is teszem, mikor Anyu mindig készít nekem sütit. Éppen ez az, lassan a lábamra kell állnom a sütő mellett is.Közben egyfajta kikapcsolódás is lett a számomra. Az egész folyamatot pedig az teszi még jobbá, hogy egy ilyen különleges könyvecskébe írok. Sajnos egy ilyen ára nem a legalacsonyabb, de amikor a kezedben tartod, olyan mintha egy krónika lenne, az én receptjeim krónikája.
       Legyen szép napotok és süssetek valami finomságokat, de anélkül, hogy a tésztán kívül máshova is liszt kerüljön!:D

You May Also Like

0 megjegyzés