Secret Garden Dream

by - 9:39 AM


    I spent a half-day with Imola, having started with some ice coffee and chai tea in a local café. After that we went to this little garden which had caught my eye on my way to our meeting point. It was decided in  my internal mind and soul, somehow subconsciously that we have to go back there. You wouldn't guess about this garden based on first sight that this is settled in the town. It's green area around a block of flats. A bucolic setting situated right in the middle of the urban concrete jungle. Yet a place worth writing about it on the blog, I was lying if I said that it didn't become my favorite place in the town. OK, one of my favorite places. The garden is maintained by one of the elderly residents, who live on the ground floor. I think if they had lived in a bungalow it would have been more believable.They immediately noticed our intrusion in their garden and they reluctantly let us take some photographs, on the condition that we did not make harm in a flower, or plant.
    I entitled this post Secret Garden Dream, since the book (Secret Garden) was one of my dearest books when I was little and this is how I imagine it: lush and efflorescence, evergreen. Dream, because it is like a dream in the middle of the town.
*****
    Szinte egy fél napot töltöttem Imolával, kezdve chai teával és jeges kávéval egy helyi kávézóban. Azután egy kerthez caplattunk el, melyre a találkozóhelyünkre való sietségemben lettem figyelmes. Valahol bennem el is dőlt akkor, hogy vissza kell nekünk oda menni. Első látásra nem biztos, hogy gondolnál arra: a városban van. Zöld terület a tömbház körül. Bukolikus helyszín, a betonváros közepén. De egy hely, mely megér egy bejegyzést a blogon. Hazudnék, ha nem azt mondanám, hogy az egyik kedvenc helyem lett a városban. A kert egy öregebb földszinti lakópár által van gondozva, fenttartva. Véleményem szerint, ha egy bungalowban laknának, akkor sokkal hihetőbb lenne. Rögtön észrevették a behatolásunk kertjükbe és csak vonakodva adtak engedélyt képek készítésére. Egy feltétellel. Ha nem teszünk kárt egy növényben sem.
     A posztnak a Titkos kerti álom címet adtam, hiszen így képzeltem el gyerekkorom könyvének, a Titkos kertnek, a helyszínét is: örökzöld, virágzó. Álom, mivel álomszerű hely a város közepén.



    Talking about my outfit, I was wearing my must have for this summer, aka my straw hat with inca motives on its band. Although, I am not a big lover of these bohemian patterns, I simply cannot leave the house without a hat and sunnies on these super UV radiated days. And culottes are my everything this season, they really match my style.
     Despite my aim, this didn't turn out to be an outfit post, but I hope you took pleasure in reading it and seeing these pictures! And drumrooooolls.... the blog is about to be 2 years old! Still can't believe, but I will be talking about this in details in my upcoming post. :D
 *****
     Egy kis szólás-mondás az aznapi szettemről: egy nyári must have darabot viseltem, vagyis szalmakalapot, melynek pántlikáján inka minta díszeleg. Habár, nem vagyok szerelmese a bohém mintáknak, de ezeken az UV-tól fülledt napokon nem tudok kalap és napszemüveg nélkül kilépni a házból. Ez a nadrágtípus, culottes, pedig egyszerűen tökéletesen illik a stílusomhoz.
      Eredeti elképzelésem dacára, ez nem stílus bejegyzés lett, de ettől függetlenül remélem, hogy az olvasók örömüket lelik benne látva a képeket! Ééééés dobpergés.... a blog hamarosan két éves lesz! Még mindig nehen tudom elhinni, de erről majd egy következő bejegyzésben ejtek szót. :D

You May Also Like

1 megjegyzés

  1. I totally get why: it's a super nice place :)
    xx

    Eli

    www.acurlystyle.blogspot.com

    ReplyDelete