Feeric Fashion Week #2

by - 6:24 AM

    
In the first show on my second day, I was visually part of Charles&Ron 's Amare Argentum collection, in the Boromir Factory. The biggest surprise was that on everybody's chair was waiting for them a key ring, mine was silver and I put it on my bag (like every key ring :D). With this collection, the designer couple was celebrating their 25th anniversary when they had first met and had become a couple. They want people to become part of their affair and of the Maltese culture (they are working in Malta). The colors of the dresses were inspired by the Maltese sunset: royal blue, silver, harsh pink and red. Not only the dresses but also the bags and the jewels were designed by them.
*****
A második nap első bemutatóján, amin részt vettem, Charles&Ron Amare Argentum kollekcióját tekinthettem meg a Boromir gyárban. Nagy meglepetés volt, hogy mindenki székén volt egy ajándék kulcstartó, az enyémen épp egy ezüst színű, amit már a táskámon hordok (mint miden kulcstartót :D). Ezzel a kollekcióval a tervezőpáros 25. évfordulóját ünnepelte, hiszen akkor találkoztak először és lettek egy pár. Ezzel együtt szeretnék ha az emberek is részeseik lehetnének kapcsolatuknak és a máltai kultúrának (Máltán dolgoznak). A ruhák színeit a máltai naplemente adta: királykék, ezüst, élénk rózsaszín és piros. Nemcsak a ruhákat, de az ékszereket és az emblémájukkal ellátott táskákat is ők maguk tervezték.







The next catwalk was placed right in front of the Brukenthal Museum, in the centre of Sibiu. I saw the Unity Disciples FW-2017/2018 collection, by Alina Moza, with the slogan: Discover a new feelosophy. Her clothes are made with great attention and of 100% natural materials. We could see that her designs imply the tradition, but in a modern way, that everybody can embody. This collection of hers was inspired by the different geomteric shapes ( triangle, square, circle, rhomb, spiral) which have a lot of meanings and occurrences in our everyday life. We got in the leaflet a little description of each symbol and its vibration, influence on the environment.
*****
 A következő kifutó rögtön a Brukenthal Múzeum elé volt helyezve, Szeben óvárosába. Alina Moza  Unity Disciples FW-2017/2018 kollekcióját láthattuk, a szlogen a következő volt: Fedezd vel az új feelosophiát. A ruháit odafigyeléssel készíti 100% organikus anyagokból. A tervezett ruhákban felfedezhető volt a tradíció, de egy modern megnyilvánulásban, ami befogadható bárki számára. A kollekció inspiráció forrása a geometriai formák (háromszög, négyszög, kör, rombusz, spirál), amelyeknek sok jelentésük  és előfordulásuk van a mindennapi életünkben. A szórólapban, amit kaptunk, mindenik formához társult egy kis leírás arról, hogy milyen a vibrálása és a hatása a környezetre.








Then in the evening, the whole audience gang returned to the Redal Expo where we witnessed creative spark and self-expression. The first collection was by Retno Tan, entitled the Ocean's Rainbow. The show was opened by a contemporary dancer, wearing the first dress. This collection was inspired by the destruction of the Indonesian coral life and it was made of recycled waste and garments. The designer didn't showcase us this problem in a gloomy way with dull color tones, rather with vibrant hues, like the name of this collection had hinted. The collection heralded that if no one takes care of the ocean, nothing of these beautiful creatures will survive.
*****
Aztán este mindenki visszatért a Redal Expohoz , ahol a kreativitás szikráinak és önkifejezésnek lehettünk tanúi. Az első kollekciót a Retno Tan mutatta be, a címe pedig Az óceán szivárványa volt. A showt egy kortárs táncos kezdte meg, az első ruhát viselve. A kollekció megalkotásában az indonéziai korallzátony elpusztítása állt inspiráció forrásként és minden darab újrahasznosított hulladékból készült. A tervező nem komor színekkel mutatta be nekünk ezt a problémát, hanem nagyon eleven árnyalatokkal, ahogyan már a cím is utalt erre. A kollekcióval próbálta előre jelezni azt, hogy ha senki nem tesz semmit a korallok megmentéséért, ez a színes világ elpusztul.





The second one was a bag-collection by the Argentinian accessory designer, Pimpi Smith. She designs bags made of feathers, leather, sequins, rhinestones, and crystals. She was influenced by one of the biggest peace activists, John Lennon and his thoughts, philosophy on peace, love, life. Her wish was to pull down the borders of love and peace with her designs, for ever.This whole show was revolving around John Lennon, many renown songs of his were heard, and the funniest bag even had a drawing of his head on it. You would expect then to see hobo bags, but they were baguette bags, the old-fashioned type: wearable for a cocktail party, but an outstanding accessory to complete a daily plain outfit too.
*****
A második egy táska kollekció volt egy argentin kiegészítő tervezőtől, Pimpi Smithtől. Bőrből, tollakból, flitterekből, strasszokból és kristályokból készült táskákat mutatott be. A megtervezéskor az egyik legnagyobb béka aktivista, John Lennon és az ő filozófiája volt rá hatással. A célja az volt, hogy kollekciójának darabjaival ledöntse a szeretet és béke előtt álló akadályokat, örökre. Az egész show John Lennon alakja körül forgott, ismert dalaira léptek ki a kifutóra a modellek és a legviccesebb táskán pedig egy őt ábrázoló rajz volt. Az ember arra számított volna, hogy hobo táskákat lásson, de ezek bagettek voltak, kissé régi szabásúak, de viselhetőek egy cocktail partira és remek kiegészítője egy egyszerű nappali viseletnek.






Below you can see pictures from a collection called Sutura by Visori, from Spain, another country on the Feeric Fashion Week's color palette. They convinced us that the skin can be a source of inspiration too. The collection was rather colorless, though at some point popped up red, as controlling color. My favorite dress was detailed and it was similar to materials made with tatting. I also loved the makeup, which was similar to tar and accentuated a bit more the collection. The show ended with a Woodkid song which I like very much, so it made more memorable.
*****
Lentebb képeket láthattok a Visori Sutura nevű kollekciójából, egyenesen Spanyolországból, még egy ország a Feeric Fashion Week színpalettáján. Meg lettünk győződve arról, hogy akár a bőr is lehet inspirációforrás.A kollekció színtelennek tűnt, de egy ponton feltűnt a piros, ami átvette a vezérszín szerepet. Az én kedvenc darabom egy ruha volt, mely anyagrészletei a kézzel készített csipkéhez hasonlítottak. A smink is tetszett, amely néhány arcon azzal, hogy szurokra hajazott, jobban kiemelte a kollekció elemeit. A bemutató egy Woodkid dallal ért véget, amit régen sokat hallgattam, így aztán még emlékezetesebbé tette.





Finally, the last show of the day was X-Art by Le Pampillon, a very extravagant collection. We could see, by and large, the combination of three materials: feathers, quilted or simple black leather and textile with a pattern that was similar to what was seen on the catwalk rug.
     
Hope you liked this summary of my second day and the photos, because I thought that it would be more original and special to show you what I experienced through my pictures.
     
Have a lovely day further on! :)
*****
Legvégül a Le Pampillontól az X-Artot láttuk, egy látványosabb kollekciót. Nagy vonalakban három anyag volt kombinálva: steppelt vagy sima fekete bőr, tollak és egy olyan  mintájú textil, amely a kifutó szőnyegéhez volt hasonló.
    
Remélem, hogy tetszett a második napom összefoglalója, meg a képek is, mert úgy gondoltam, hogy sokkal hitelesebben tudnám átadni amit megéltem, ha a saját képeim használom.
   
Legyen szép napotok továbbra is!:)







You May Also Like

0 megjegyzés